Over mij

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Anna, 35 jaar, getrouwd met Geert en woon in Eindhoven. Mijn kinderen (Pim van bijna 8 en Nora van 6) hebben beiden een voedselallergie. Pim is anafylactisch voor pinda's en allergisch voor knoflook. Nora is allergisch voor walnoten, pecannoten en macademianoten. Gelukkig lijkt Nora vooralsnog niet anafylactisch te zijn.

Zes jaar geleden werd ik (chronisch) ziek. Door mijn heftige vorm van fibromyalgie kan ik niet werken. Ik heb (bijna) altijd veel pijn en ben snel vermoeid. Hierdoor is het erg lastig om dingen te plannen. Sinds mijn laatste revalidatie, nu vier jaar geleden, kan ik zelf voor de kinderen zorgen en ze naar school brengen. Ik probeer te genieten van de dingen die ik wél heb en niet te veel te denken aan wat ik allemaal ben kwijtgeraakt (dat is soms best lastig).

Vijf jaar geleden ontdekten we door een ernstige allergische reactie dat Pim anafylactisch is voor pinda. In eerste instantie dacht ik dat ik gek werd. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, wat ik juist wel en juist niet moest doen. Niemand in onze omgeving had ervaring met voedsel allergieën, dus we stonden er alleen voor. Ik had bij Albert Heijn regelmatig op de huismerk artikelen goede allergie-informatie zien staan, dus ging ik daar trouw boodschappen doen. In het begin kostte het ontzettend veel tijd, maar na een tijdje kreeg ik het onder de knie.

Omdat ik weinig informatie in het Nederlands kon vinden, heb ik ongeveer vier jaar geleden een pagina op Facebook aangemaakt (www.facebook.com/pindaallergie) waar ik met lotgenoten tips en ervaringen wilde uitwisselen. Inmiddels hebben we bijna 750 volgers en praten er veel mensen dagelijks mee over het leven met pinda- en/of notenallergieën. Op twitter zijn we te vinden onder de naam @pindaallergie.

Doordat ik ziek ben, kan ik niet van te voren plannen wanneer ik energie genoeg heb om aan de pagina te werken. Ik heb helaas ook dagen dat ik nauwelijks mijn bed uit kom, dus dan is het allemaal een beetje lastiger.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik heel vaak vragen krijg over onder andere hoe wij de dingen doen en wat mensen met pinda- en/of notenallergie mogen eten. Voordat ik ziek werd, was ik communicatie adviseur. Daarnaast heb ik veel teksten geschreven, zowel binnen mijn baan als freelance. Schrijven vind ik dus ook erg leuk! Ik hoop dat ik mijn lotgenoten een beetje op weg kan helpen en het een beetje makkelijker en leuker kan maken.

Ik sta open voor suggesties en onderwerpen om over te schrijven. Schroom niet me een mailtje te sturen, een reactie achter te laten via deze blog of via onze Facebook pagina. Ik probeer alles zo snel mogelijk te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!

Groetjes,
Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten