zaterdag 3 oktober 2015

Veilige pepernoten

Vorige week heb ik jullie gevraagd mee te zoeken naar pepernoten die vrij zijn van sporen van noten en pinda's. Die zoektocht lijkt een gebed zonder einde. Broodpakket.nl heeft ze, maar daar zit weer lupine in en ze zijn glutenvrij.

Bolletje heeft twee lijnen waar ze pepernoten produceren. Op één van die lijnen worden geen producten met pinda's verwerkt. Die pepernoten zijn dus veilig voor mensen met alleen een pinda-allergie.

Op deze lijn wordt helaas wel met noten gewerkt. Omdat niet iedereen allergisch is voor alle noten, heb ik contact gehad met de klantenservice. Ik kreeg de volgende reactie:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte mevrouw Vink,

Eerder deze week vroeg u ons van welke noten er sporen in onze Kruidnoten in zakjes van 50 gram kunnen zitten. Graag willen we hierop antwoorden.

We hebben uw vraag voorgelegd aan onze kwaliteitsdienst. Deze deelt ons mee dat in de bakkerij waar de Kruidnoten in kleine zakjes worden gemaakt ook hazelnoten en amandelen verwerkt worden. Andere noten komen in onze bakkerijen niet voor en kunnen derhalve ook niet in de Kruidnoten (50 gram) zitten.

We hopen uw vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben.

Met vriendelijke groet,
BOLLETJE CONSUMENTENSERVICE
Anneke Groothaar-Lohuis

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Als je dus niet allergisch bent voor hazelnoten en amandelen maar voor andere noten, kun je deze kruidnoten veilig eten. Let er dan wel op dat je de grote zak koopt waar zes kleine zakjes van 50 gram in zitten. Zie DEZE LINK voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen