woensdag 2 september 2015

Update lijst met pinda- en notenvrije producten

Door jullie overweldigende aanvoer van producten zonder sporen van pinda's en noten, hebben we er inmiddels al een flinke "veilige" lijst van weten te maken. Heb je tips die nog niet in de lijst staan? Stuur me dan even via Facebook (https://www.facebook.com/pindaallergie/) of info@pinda-allergie.com een foto van de voorkant en ingrediëntenlijst (met allergenen) van de verpakking. Ik neem het dan zo snel mogelijk op.

Let op, deze lijst bevat informatie die te allen tijde kan zijn verouderd. Controleer áltijd de verpakking of bel met de fabrikant om zeker te zijn dat wat je eet veilig voor je is. Mocht er onverhoopt iets tussen staan dat niet veilig is, laat je het me dan ook even weten?

Iedereen super bedankt voor jullie tips. Samen staan we sterk!

Hier vind je de lijst.

2 opmerkingen:

  1. Hartstikke fijn, deze lijst. Wel een vraag: als noten(olie) niet als ingredient zijn benoemd of als sporen, ga je er dan vanuit dat het product OK is. Of neem je toch contact op met de fabrikant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Noten moeten altijd worden vermeld op de verpakking. Zowel bij de ingrediënten en er moet ook op een duidelijke manier zijn aangegeven dat het een aanwezige allergeen is. Als er geen sporen worden vermeld, wordt er meestal door ons of een van onze volgers contact opgenomen met de fabrikant met de vraag of het er dan echt niet in kan zitten.

      Verwijderen