zaterdag 12 september 2015

Kinderfeestje in de Ontdekfabriek

Wat gaat de tijd toch snel als je kinderen hebt. Afgelopen donderdag werd onze zoon Pim 8 jaar! Als kinderen jarig zijn, wordt dat natuurlijk uitbundig gevierd. We begonnen afgelopen woensdag met een feestje in de Ontdekfabriek in Eindhoven (http://www.deontdekfabriek.nl/). Pim had vijf vrienden uitgenodigd. Met zijn zusje erbij waren we met zeven kinderen. 

Voorheen hebben we alle kinderfeestjes thuis gevierd of op plaatsen waar je je eigen eten mee mag nemen. Dit jaar wilde Pim iets anders, dus besloten we te gaan kijken naar een leuke locatie die ook nog eens veilig was voor Pim. Een paar weken voor het feestje zijn we naar de Ontdekfabriek gegaan. Ik vertelde de medewerkers dat we graag het feestje daar wilden vieren, maar dat hij zeer ernstig allergisch is voor pinda's en zijn zusje in mindere mate voor noten. Er werd meteen heel goed met ons meegedacht. Alle verpakkingen van al het eten werden nagekeken en we bespraken de mogelijke risico's. Bij de Ontdekfabriek verkopen ze niks waar echt pinda in zit, dus konden we directe kruisbesmetting uitsluiten. De poffertjes én de taart waren veilig voor beide kinderen, dus we konden met een gerust hart het feestje daar geven.

De jarige mag op de grote blauwe troon gaan
zitten en wordt toegezongen door alle vriendjes.
Ook krijgt hij een cadeautje van de Ontdekfabriek.
Het feestje was echt een succes. Toen we binnenkwamen werd nog even besproken dat alle pannen een keer extra goed waren schoongemaakt (dit hadden ze zelf bedacht, echt zo fijn als mensen met je meedenken) en dat iedereen was ingelicht dat er zorgvuldig moest worden omgegaan met het eten voor ons feestje. De kinderen hebben zich ontzettend goed vermaakt. Ze renden heel de middag rond van de ene leuke activiteit naar de andere. Zo hebben ze onder andere apparaten uit elkaar gesloopt en nieuwe dingen van gemaakt, een film opgenomen waarbij ze een dinosaurus versloegen, 3D printjes gemaakt, mooie creaties gemaakt van piepschuim en óók nog eens lekker en veilig poffertjes en taart gegeten.

Petje af voor de klantvriendelijkheid van de Ontdekfabriek.  Ik kan iedereen (met of zonder allergie) aanbevelen eens een kijkje te gaan nemen op deze bijzondere locatie op Strijp S in Eindhoven.
2 opmerkingen:

 1. Ehm.... Ik bedoelde keileuk maar mijn telefoon dacht er kennelijk anders over ;)

  Groet Chris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij missen we hier een stukje haha :)

   Verwijderen