zaterdag 29 augustus 2015

Strandpaviljoen Paal 9 op Texel

Tijdens onze vakantie op Texel waren we veel te vinden op het strand. Heerlijk vliegeren, zandkastelen bouwen, mosselen en garnalen vangen, vissen en lezen. Het leuke van het strand bij Paal 9 in Den Hoorn is dat er ook nog eens een ontzettend fijn strandpaviljoen is waar je lekker kunt eten.

Op een behoorlijk winderige dag met veel regen, streken wij rond lunchtijd neer in de erg drukke serre. We kwamen eigenlijk voor een kop warme chocomel met slagroom, maar we kregen honger van al die heerlijke gerechten die om ons heen werden neergezet. Aangezien wij eigenlijk nooit uiteten vanwege de allergieën van de kinderen, was het voor ons voor het eerst dat we in een traditioneel restaurant informeerden hoe ze omgingen met allergenen en dan met name met kruisbesmetting met pinda's en noten.

Dineren tijdens zonsondergang op het
terras van Strandpaviljoen Paal 9
De bediening nam ons heel serieus en heeft al onze vragen voorgelegd aan de kok. Ook kregen we de allergenenkaart. Die middag hebben de kinderen heerlijke frietjes gegeten. Ze vonden het prachtig, weer een ervaring rijker.

Een paar dagen later besloten we lang op het strand te blijven en tijdens zonsondergang te gaan eten bij het restaurant. Hieronder mijn korte recensie die ik in de veilige restaurantenlijst heb opgenomen.

Strandpaviljoen Paal 9 in Den Hoorn (Texel) - http://www.paal9.nl/ 
Bij Paal9 informeerde ik naar de allergenenkaart en hoe het zit met kruisbesmetting. De bediening nam mijn vragen zeer serieus en overlegde met de kok. Saté staat op het menu, maar op het moment dat wij er waren, was er nog geen saté geserveerd en klaargemaakt. Ik heb erop aangedrongen dat alle gerechten voor onze kinderen in schone pannen moest worden bereid. Daar werd naar ons idee heel zorgvuldig mee omgegaan. Toen de kinderen een bepaald toetje hadden gekozen, kwam de serveerster zelf terug met de mededeling dat de brownie die ze hadden besteld in dezelfde ruimte wordt klaargemaakt als de appeltaart waar pinda’s en noten in zitten. Goed pro-actief meegedacht dus. Wij hebben er (weliswaar alert, altijd alert blijven) zorgeloos kunnen eten bij een prachtige zonsondergang. Echt een verademing.


Klik hier voor de steeds uitgebreidere lijst met veilige restaurants.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten