donderdag 27 augustus 2015

Boodschappen doen op Texel bij de Spar

Onze vakantie zit er alweer op. Dit jaar zijn we met de camper van mijn ouders naar Texel geweest. Op 7,2 kilometer van de camping (Loodsmansduin in Den Hoorn) zit een Albert Heijn (in Den Burg). Dat is dus het grote voordeel van in Nederland op vakantie gaan, je kunt naar je vaste supermarkt en dus pinda- en notenvrije producten krijgen zonder al te veel gedoe met vertaling en met handen en voeten praten.

Omdat met de camper boodschappen doen best wel een gedoe is met parkeren, hebben we bijna alles op de fiets gedaan. Met flinke tegenwind hebben we de tocht naar de Albert Heijn een paar keer gedaan, samen met onze kinderen van 6 en 7. Ik was erg trots op mezelf en de kinderen dat dat zo goed ging. Helaas heeft een dergelijke inspanning voor mij een behoorlijke impact op mijn pijn- en energielevels. 

Toen ons brood op was, besloot ik even bij de Spar in Den Hoorn binnen te lopen (http://www.goenga.com/). Deze zit op een paar minuten van de camping. Tot mijn verbazing zag ik bij het brood het volgende bordje:

Ze vermelden zo'n beetje alle belangrijke allergenen, dus het lijkt bijna alsof ze zich indekken. Met frisse tegenzin heb ik toch alle broden even uit het rek gepakt en ben tevergeefs de allergie-informatie gaan lezen. Toen ik zag dat er geen allergenen werden vermeld, ging ik op zoek naar een medewerker. Niemand aanwezig, behalve de kassière. 

Toen ik haar vroeg hoe het precies zat met de allergenen, had ze geen idee waar ik het over had. Ik begreep al snel dat ik van haar niet wijzer zou worden, dus vroeg of er een bakker in het dorp was. "Wij hebben toch brood" was haar antwoord. Ik probeerde nog een keer uit te leggen dat dit brood duidelijk niet veilig is voor mijn kinderen. Ze keek me weer aan alsof ze water zag branden. Ik heb het opgegeven. Geen brood dus voor ons.

Dit was de eerste keer dat ik naar een Spar supermarkt ging. Heb je zelf ook (positieve of negatieve) ervaringen bij een Spar? Ik hoor er graag over, wellicht kan mijn eerste indruk van deze supermarkt nog worden bijgesteld.

1 opmerking:

  1. Hebben niet zowieso weinig mensen kennis van allergieen? Het verbaast me niets.

    Onder de goed bedoelde adviezen die ik mocht ontvangen...
    Oh, maar dan neem je toch gewoon biologische eieren, mijn kleinkind verdraagt die wel......
    Of, nee we hebben geen broodjes zonder melk, maar je kunt toch gewoon zo'n pilletje (lactase) nemen?...

    BeantwoordenVerwijderen