zondag 10 mei 2015

Samen staan we sterk

Inmiddels zijn we weer een week of wat verder en heb ik nog steeds geen antwoord mogen ontvangen op mijn laatste e-mail aan Lidl. Het lijkt erop dat ze denken dat als ze niet reageren dat het dan wel voorbij gaat. Dan hebben ze aan mij de verkeerde!

Ik heb ze nogmaals een mail gestuurd met het verzoek antwoord te geven op mijn kritische vragen. Hebben jullie allemaal wel al bericht ontvangen? Zijn jullie tevreden met het bericht? Nee? Stuur ze dan alsjeblieft nog een mail. Hoe meer aandacht we hiervoor vragen, hoe moeilijker het voor ze wordt om het te negeren.

Ook Hema heeft nog niet gereageerd op mijn klacht over de borrelnootjes bij de kassa. Vandaag op
advies van een lotgenoot (dank je Denise) direct naar de nieuwe CEO van Hema getweet. Ook Hema zelf heb ik nog een keer gepord en gewezen op mijn klacht.

Bagatelliseren
Na het plaatsen van mijn bericht over de borrelnootjes bij de Hema, hebben we op Facebook best een aantal negatieve reacties ontvangen. We zouden te ver doordraven, we overdrijven, blijf gewoon van de nootjes/pinda's af, ga zo maar door. Deze reacties vind ik zorgwekkend. Ik begrijp dat het merendeel van de allergische mensen (nog) niet anafylactisch reageert op sporen van pinda's of noten. Helaas zijn er ook nog een hoop mensen die wél in anafylactische shock raken als ze maar het kleinste spoortje van een pinda of een noot aanraken/binnenkrijgen/inademen. Voor deze mensen kom ik in actie. Stel je voor dat je zo allergisch bent voor pinda's, dat je tijdens het afrekenen van een paar sokken bij de Hema in shock op de grond valt en zelfs overlijdt! Dat wens je je ergste vijand nog niet toe. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat de wereld weet hoe gevaarlijk deze allergenen zijn en het leven van onze lotgenoten wat makkelijker maken.

Dus nogmaals een oproep:
Mail/tweet/post een bericht aan Lidl en Hema om ze bewust te maken en zelfs mee te laten denken. Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een mail, stuur me dan een berichtje via deze site of www.facebook.com/pindaallergie. Samen staan we sterk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten