maandag 25 mei 2015

Mc Donalds en allergenen

Laatst kreeg ik een mailtje van een lotgenoot waarin ze vertelde dat de allergie-informatie bij Mc Donalds niet meer op de achterkant van de placemats stond. Hierover was ik zowel verbaasd als verontwaardigd. Waarom moest het enige echte veilige plekje om buiten de deur te eten dat nu ineens veranderen?

Gisteren ging mijn man even met onze dochter een milkshake halen mij de Mac. Wat ik daarvan vind
hou ik maar even privé, maar het goede nieuws hieraan is dat hij vlakbij de nieuwe bestel palen een folder zag staan met allergenen informatie van alle producten. Hij vroeg ernaar bij een medewerker en zij vertelde dat ze het nóg serieuzer nemen sinds het incident van vorig jaar met de wrap saté. Goed nieuws dus.

De medewerker zei ook nog dat ze geen voedingsadvies mogen geven, omdat het de verantwoordelijkheid van de klant zelf is. Ga je dus bij Mc Donalds eten, lees dan even goed de folder die je als het goed is in elk filiaal kunt krijgen.

De website van Mc Donalds heeft ook hele duidelijke allergie-informatie. In de folder staan ook de mogelijke sporen van 14 allergenen vermeld.

Hier op de pagina heb ik drie foto's van de folder geplaatst. Er staat echter nog veel meer informatie in.

1 opmerking:

  1. mac heeft ook een app.en daar staat per product wat er in zit aan allergenen.superhandig ik gebruik hem ook.en dat boekje kreeg ik vorige week persoonlijk van een medewerker.en bij onze mac waren placemats nog niet op denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen