dinsdag 5 mei 2015

Levensgevaarlijk: borrelnootjes op de toonbank bij de Hema

Gisteren stond ik bij de Hema aan de kassa en zag tot mijn grote schrik en verbazing dat er een schaaltje borrelnootjes op de toonbank stond. Open en bloot. Klanten en medewerkers grijpen er graag met hun hand in om vervolgens overal sporen op achter te laten. Ik heb dit vaker gezien en steeds de medewerkers erop aangesproken. Eerder werden de pinda's meteen weggehaald, nu mocht dat niet.

Daarom ben ik weer in de pen geklommen en heb ik zojuist een mail naar de klantenservice van de Hema gestuurd. Ik wil jullie weer allemaal oproepen hetzelfde te doen! Je mag mijn mail als basis gebruiken. Een klacht indienen kan via http://www.hema.nl/klantenservice/contactformulier.aspx.

Mijn mail aan Hema:

Goedemorgen,

Gisteren was ik bij de Hema Woenselse Markt Eindhoven. Tot mijn verbazing stonden er weer borrelnootjes in een schaaltje bij de kassa. 

Beseft u zich wel dat er mensen (meer dan u denkt!) zijn die zó allergisch zijn voor pinda's dat ze van de aanraking met een spoortje pinda in anafylactische shock kunnen raken en hieraan kunnen overlijden? Zo ook mijn zoon en mijn 650 volgers op Facebook (www.facebook.com/pindaallergie). 

Klanten (en ook medewerkers) pakken met hun handen de borrelnootjes uit het schaaltje, raken vervolgens de toonbank aan en de pinautomaat. Allemaal verse sporen van pinda's die op de producten terecht kunnen komen die wij kopen. Levensgevaarlijk.

Ik heb vaker de medewerkers van de Hema erop aangesproken. Ze mogen het niet weghalen was de opmerking.

Op dit moment is het dus niet veilig voor ons in uw winkels. Erg jammer, we komen er graag.

Ik wil u verzoeken geen pinda's of noten meer op de toonbank te plaatsen, dan kunnen een hoop mensen weer met een gerust hart bij u naar binnen. Graag hoor ik van u wat u met deze belangrijke klacht gaat doen.

Met vriendelijke groet,

Anna Vink
www.PindaAllergie.nl
www.facebook.com/pindaallergie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen