dinsdag 19 mei 2015

Kwarktaart Aardbei

Afgelopen zondag heb ik jullie het succesrecept voor Schwarzwalder Kirsch van mijn vriendin Esther (met deze leuke blog: https://lemondelumineux.wordpress.com/) gegeven. Omdat ik dit jaar voor het eerst ook te maken had met een notenallergie en er niet op tijd over na had gedacht om vlokken of hagelslag te gebruiken als garnering, heb ik een keer andere taarten gebakken.

Tip: garneer pas op het laatste moment met
slagroom, bij ons is de slagroom wat ingezakt.
Nora wilde graag een roze taart. Normaal gesproken maak ik alles zonder pakje. Toen ik vorige week voor het schap met de bakmixen in Albert Heijn stond te kijken, viel mijn oog echter meteen op de kwarktaart aardbei van Dr. Oetker. Tot mijn vreugde zag ik dat er duidelijke allergie-informatie op de verpakking staat met ook een vermelding van mogelijke sporen. Dat ging hem worden!

Samen met het buurmeisje hebben we woensdagmiddag in een handomdraai deze taart in elkaar geflanst. Het bereiden van de taartbodem duurt ongeveer 5 minuten en de taart zelf ook. Makkelijker wordt het niet. Je moet hem wel ruim op tijd maken, hij moet minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven. 

Voor deze taart van 12 punten heb je nodig:
1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g boter/margarine
400 ml water

Op de verpakking staat duidelijk omschreven hoe je de taart moet bereiden. 

De allergie-informatie:
Taartmix:
Bevat lactose en melkeiwit
Kan sporen  bevatten van ei, tarwe (gluten) en lupine.
Taartbodem mix:
Bevat tarwebloem en soja.
Kan sporen bevatten van ei, lupine en melk.
Ik neem deze taart ook op in de veilige productenlijst.

Nora vond de taart zo lekker, dat ze deze ook op haar kinderfeestje wilde serveren. De kinderen vonden hem mooi, maar niet zoet genoeg. Heb je zoetekauwen in huis, garneer de taart dan met een klein beetje aanleng limonade met bijvoorbeeld aardbeiensmaak. Zo vonden de vriendjes en vriendinnetjes de taart ook erg lekker.

Als je gasten hebt die Halal willen eten, is deze taart helaas niet geschikt. Er zit namelijk gelatine in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten