woensdag 8 april 2015

Welkom op mijn blog!

Welkom op mijn blog over leven met een noten- en/of pinda-allergie. 5 jaar geleden hebben wij door een heftige allergische reactie van onze zoon ontdekt dat hij allergisch is voor pinda's. Afgelopen jaar gebeurde hetzelfde met onze dochter, alleen dan met noten (heel handig, 2 verschillende allergieën :S).

Toen onze zoon anafylactisch bleek voor pinda's, dacht ik even dat ik gek werd. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, wat ik wel en juist niet moest doen. Niemand in onze omgeving had ervaring met voedsel allergieën, dus we stonden er alleen voor. Ik had bij Albert Heijn regelmatig op de huismerk artikelen goede allergie-informatie zien staan, dus ging ik daar trouw boodschappen doen. In het begin kostte het ontzettend veel tijd, maar na een tijdje kreeg ik het onder de knie.

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik een pagina op Facebook aangemaakt (www.facebook.com/pindaallergie) waar ik met lotgenoten tips en ervaringen wilde uitwisselen. Inmiddels hebben we bijna 600 volgers en praten er veel mensen dagelijks mee over het leven met pinda- en/of notenallergieën. Op twitter zijn we te vinden onder de naam @pindaallergie.

Het leven met een pinda-allergie is binnen je eigen veilige gezin relatief gemakkelijk. Het wordt een way of life. Maar zodra je de deur uitloopt liggen de gevaren voor je gevoel meteen op de loer. Via deze blog wil ik onze ervaringen delen. Wat maken we mee, wat zijn meevallers, waar kunnen we het onszelf makkelijker maken, hoe communiceren we met school, ouders van vriendjes, hoe dragen we de epi-pennen mee, welke taart eten we, etc.

Ik sta open voor suggesties en onderwerpen om over te schrijven. Schroom niet me een mailtje te sturen, een reactie achter te laten via deze blog of via onze Facebook pagina. Ik probeer alles binnen 24 uur te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!

Groetjes,
Anna

2 opmerkingen:

 1. jeetje u schrijft,uw zoon heeft pinda anafylaxie en uw dochter heeft hetzelfde met noten.2 kinders met elk anafylaxie.onze zoon heeft anafylaxy op pindas en noten.paar week geleden is misgegaan met juliennesoep.zal lang verhaal even kort maken.op pakje juliennesoep v jumbo huismerk staat:kan sporen bevatten v pinda.ik lees alles behalve soep.ben samen met iemand v jumbo alle pakjes soep bij langsgegaan.wat bleek julienne was de enige.op andere pakjes huismerk jumbo geen verwijzing van,gemaakt in fabriek waar ook pindas worden verwerkt.ik contact opgenomen met jumbo hoofdkantoor.ze waren superblij met mijn opmerking en gaan tot bodem uitzoeken.en ja ik heb mij schuldig gevoeld omdat ik soep niet had gelezen terwijl ik alles lees.met vr.gr.desiree

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dat was behoorlijk schrikken! En dat van een spoortje. Heel herkenbaar dat je je schuldig voelt. Het heeft weinig zin, maar ik voel met je mee. Dit gebeurt gegarandeerd niet meer bij jullie! Heel veel succes met alles!
   Groetjes,
   Anna

   Verwijderen