woensdag 15 april 2015

Koningsontbijt op school

Volgende week vrijdag is het weer zo ver: Koningsspelen mét ontbijt op de basisschool. Ontzettend leuk voor de kinderen natuurlijk, ze kijken er altijd enorm naar uit. Als ouders van allergische kinderen is het echter een stressvol moment. Wat zit er in het ontbijt? Worden er weer 20 potten pindakaas en Nutella de school in gedragen? 

Voorgaande jaren heb ik met de commissie hierover altijd goede afspraken kunnen maken. Om kwart voor 8 's ochtends stonden we op school om de potten pindakaas uit de paketten te vissen. Het bleef lastig en eigenlijk belachelijk dat het überhaupt nodig was. Daarom heb ik vorig jaar een mail gestuurd naar de landelijke commissie. In die mail heb ik aangegeven hoe gevaarlijk het is om pindakaas of notenpasta mee te geven, omdat er op elke school minimaal één kind anafylactisch is voor pinda's en/of noten. Ik weet niet of mijn mail van invloed is geweest, maar ik heb goed nieuws! Er zit dit jaar géén pindakaas en/of chocoladepasta bij!!! Op de website van Koningsspelen staat een lijst met de inhoud van de pakketten: http://koningsspelen.nl/koningsontbijt/.

Hier een schermafbeelding van de website:

Aangezien ik niet weet of er sporen van noten en/of pinda's in het brood en het beleg kunnen zitten, geef ik mijn kinderen wel eigen brood mee om tijdens het ontbijt op te eten. Kunnen ze onbezorgd de hele dag meedoen met de Koningsspelen en wij met een gerust hart aan de dag beginnen.

2 opmerkingen:

  1. ja maar die andere kinderen hebben wel sporen v noot in brood.smeren andere kinders een broodje en ze nemen een tweede broodje kan de boterpot besmet zijn.kruisbesmetting.ik geef alles zelf mee incl.boter en beleg.want geld ook voor jam.die kunnrn andere kinders besmetten door dat ze hun brood er mee smeren.en brood v jumbo is niet nootvrij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, doen wij ook. Maar wel erg fijn dat ze niet alert hoeven te zijn op tafeltjes die besmeerd zijn met pindakaas of nutella.

      Verwijderen