vrijdag 24 april 2015

Hoe gaan jullie hier mee om?

Vandaag waren de Koningsspelen op school. Mét ontbijt. Wat normaal gesproken een zeer zenuwslopende ochtend was, was nu een leuke ochtend voor de kinderen. Ze hadden hun eigen gesmeerde brood mee, dronken wel van het drinken op school en kregen een appel.

Wat een verademing, geen 40 potten gif die de hele school in een soort van oorlogszone veranderden waar allergische kinderen op hun hoede moesten zijn. Natuurlijk moesten ze opletten en de verleiding weerstaan niet mee te eten, maar hier is alles goed gegaan. Ik hoop dat dit de nieuwe trend is in de ontbijtjes.
Choco Prince, ideaal om mee te
nemen naar een feestje waarbij je
niet zeker weet of ze rekening met je
kinderen houden.

Mijn dochter (volgende maand wordt ze 6) weet pas heel kort dat ze allergisch is voor noten. Ze weet dus heel goed hoe lekker chocolade, nutella en ijsjes zijn. Als echte snoepkont vindt ze het erg moeilijk om sommige dingen te laten staan. Ze kan dan ook erg teleurgesteld zijn als ze iets niet mag. Mijn zoon daarentegen weet niet beter dan dat hij geen eten van anderen mag aannemen. Hij vindt het geen probleem en slaat makkelijk een ronde over. We hebben de afspraak dat ze elke keer als ze iets aangeboden krijgen van "vreemden" dat ze niet mogen eten, ze thuis iets extra's mogen. Voor mijn zoon inmiddels routine, voor mijn dochter (nog) niet.

Hoe gaan jullie hiermee om? Hebben jullie ook een dergelijke afspraak met ze gemaakt? En wat zeg je als ze zwaar teleurgesteld zijn omdat er mogelijk een spoortje pinda of noten in bijvoorbeeld een lekker ijsje zit? Je hebt natuurlijk niet altijd een vervangende traktatie op zak. Ik heb meestal wel snoepjes of zo bij me, maar niet altijd. Onze afspraak werkt goed en we zijn er heel consequent en duidelijk in, maar misschien hebben jullie nog een tip waar we wat mee kunnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten