dinsdag 28 april 2015

Epipen tasjes

Vandaag kreeg ik via onze Facebookpagina een vraag over heuptasjes voor de epipen. Als je anafylactisch kunt reageren op allergenen, is het van levensbelang je epipennen dichtbij je te dragen. Als je ze bijvoorbeeld in je rugzak hebt en je vergeet deze, dan kan het heel spannend worden. Daarom hebben we een jaar geleden besloten dat onze zoon zijn epipen altijd zélf bij zich moet dragen. Als hij dan tijdens het speelkwartier buiten een reactie krijgt, heeft hij zijn medicijnen zeker bij zich en hoeft niemand terug naar binnen (en twee trappen op) om de epipennen te halen.
De Hippers aan de
riem lussen

Eerst hebben we een Hippers (www.hippers.nl) gekocht. Hier een lijst van de voor- en nadelen van dit tasje:


Voordelen Hippers:
 • Dit tasje kun je met de haken aan de riem lussen van je broek hangen. Je hoeft het dus niet te dragen en na een tijdje heb je niet meer in de gaten dat je het hebt.
 • Als je geen riem lussen hebt (bijvoorbeeld omdat je een jurkje draagt), kun je met een bij te bestellen band het tasje toch nog om je heupen dragen. 
 • Het medische logo op de flap maakt meteen duidelijk dat er medicijnen in zitten.
 • Het is een erg leuk tasje, verkrijgbaar in verschillende kleuren.
De Hippers met de
aparte band om de heupen

Nadelen Hippers:
 • Er zit geen apart vakje in voor tabletjes.
 • Er zit geen voering in. Mijn zoon is nogal een klimfanaat. Hij stoot steeds overal tegenaan. Als je de tabletjes in het flapje voor het kaartje met informatie schuift, verkruimelen ze snel. Het kan dus niet echt tegen een stootje.
 • De haken gaan na een tijdje stuk. Dit nadeel valt eigenlijk weg, want als je een mailtje stuurt dat de haken stuk zijn, kun je het tasje naar ze opsturen, binnen een paar dagen heb je het gerepareerd weer in huis.
 • Als je elke dag dit tasje aan je riem lussen hangt, willen er nog wel eens wat riem lussen sneuvelen. Dan moet je dus de band gebruiken.


Tasje van AllerMates
met de haak
aan de riem lussen
gedragen
Onlangs hebben we nog een tasje besteld bij Allergie & Zo (AllerMates) (http://www.allergie-enzo.nl/)
De voor- en nadelen van dit tasje:
Voordelen AllerMates:
 • Dit tasje kun je met een haak aan je riem lus hangen.
 • Als je het tasje liever anders draagt, dan kun je het met de bijgeleverde band om je heupen dragen. Dit is hoe mijn zoon hem het liefste draag.
 • Er zitten fijne vakjes in: voor twee epipennen, voor je tabletjes, voor je medische informatie en voor de handleiding van de epipen, die je ook meegeleverd krijgt.
 • Het tasje is gevoerd, waardoor het tegen een stootje kan. De epipennen en tabletjes worden zo niet geplet, ook niet als je in bomen wil klimmen en je overal tegenaan stoot.
 • Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • Je kunt dit tasje ook onder je kleren dragen, omdat je de band goed kunt verstellen.
  Het tasje van AllerMates
  met de band
  om heupen gedragen

  Indeling van het tasje van AllerMates
Nadelen AllerMates tasje:
 • Als je het tasje met de haak aan je riem lus hangt, hangt het niet helemaal fijn aan je broek. Dat is op zich geen probleem, aangezien je het ook als heuptasje kunt dragen.

Conclusie:
Beide tasjes zijn geschikt voor het meenemen van je epipen. Mijn zoon vindt het tasje van AllerMates fijner mee te nemen, met name omdat de de indeling fijner is en de tabletjes hierin niet verkruimelen. Ook voelt hij deze minder
om zijn middel. Hij draagt dit tasje het liefste met de band. 4 opmerkingen:

 1. il heb mogelijk een oplossing.althans zo doen wij het.ik heb een heuptasje waar al milans medicijnen inzitten wat die mee heeft als die na school is of wij de deur uit zijn.
  dat heuptasje ligt op school in kast in lokaal.en als we weg zijn heb ik hem zelf in mijn tas.maar is x gebeurd dat milan met school weg ging en toen zei ik tegen juf dat milans tasje om middel kon.ideaal gewoon.
  het enigste wat ik nog moet hebben is een koeltasje voor epipen maar die kan je via epipen site kopen meende ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een koeltasje voor 4 epipennen kun je inderdaad via de webshop van Epipen kopen. Kost 7.35 (+ verzendkosten van 3.95)
   http://medashop.nl/epipen-koeltas.html
   Je kunt via epipen.nl ook andere materialen bestellen: gewone (geen heup) bewaartasjes voor 2 epipennen, trainerpennen en informatiemateriaal. Allemaal gratis! De koeltas heb je trouwens alleen maar nodig bij temperaturen boven de 25 graden.

   Verwijderen
  2. Wij hebben die groene van Epipen zelf inderdaad ook. Die zit altijd in mijn tas.

   Verwijderen
 2. dankuwel voor de tip amanda.maar als het zomer is,is het hier in huis al snel 25 graden.daarom wou ik het ook hebben.in koelkast mag je ze niet bewaren.en op school weet ik niet hoe hoog tempratuur zomers is.

  BeantwoordenVerwijderen