maandag 27 april 2015

Chocolade snoepgoed zonder (sporen van) pinda's en noten

Een lotgenoot (bedankt Amanda ;) ) heeft contact gehad met de klantenservice van Mars over de mogelijke sporen van pinda's en noten in de producten. Zij kreeg het volgende (minder fijne) bericht hierover:

In een aantal van onze producten zitten pinda's of noten omdat deze simpelweg in het recept voorkomen. Deze producten zijn uiteraard niet geschikt voor u.

In een andere groep producten zitten mogelijk sporen van pinda's of noten. Dit komt omdat ze op dezelfde lijn worden gemaakt als producten die pinda bevatten. Ook door grondig schoonmaken kunnen de pindaspoortjes niet volledig worden verwijderd. Als producten op dezelfde lijn worden gemaakt als een ander product, wordt op de verpakking vermeld dat het product sporen van pinda kan bevatten. Ook deze producten kunt u beter vermijden.

Dan is er nog een groep producten die geen pinda bevatten in het recept en die op een aparte lijn worden gemaakt. Dus niet op een lijn waar ook pinda's verwerkt worden. Echter, deze producten worden wel in dezelfde fabriek gemaakt als onze andere producten. Dus wel in een fabriek waar ook pinda's worden verwerkt. De kans dat deze producten sporen van pinda bevatten is klein, maar de kans is dus wel aanwezig.

Wat betreft BOUNTY® geldt dat dit product relatief dicht bij SNICKERS® wordt geproduceerd. MALTESERS® worden in een aparte ruimte in de fabriek gemaakt. De kans dat BOUNTY® toch sporen van pinda bevat is dus groter dan dat MALTESERS® sporen van pinda bevatten. Voor geen van onze producten kunnen we echter honderd procent garantie geven dat ze geen sporen van pinda bevatten. In het geval van een echt ernstige allergie, kunt u ook deze producten beter vermijden.
Het spijt ons dat we u geen product kunnen aanbieden wat 100% zeker volledig pindavrij is.


Amanda heeft ook contact gehad met Nestlé Chocolade. Zij hadden beter nieuws:

Graag informeren wij u dat in de allergeneninformatie op de omverpakking altijd vermeld staat als een product daadwerkelijk pinda's en/of noten bevatten. Daarnaast vermelden wij in de vorm van "mogelijk sporen van noten en/of pinda's" als het product afkomstig is van een productielijn waar andere producten met noten/pinda's worden geproduceerd.

De volgende Nestlé chocoladeproducten bevatten op dit moment geen noten en/of pinda’s (en ook geen mogelijke sporen hiervan):

AFTER EIGHT 
KITKAT Chunky 
KITKAT Chunky White 48 gr
KITKAT Chunky mini
KITKAT mini
KITKAT 45 gr
ROLO Single
SMARTIES 
SMARTIES mini

De veilige producten van Nestlé zal ik opnemen in de veilige lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen